Lika nekretnine

Dva kaznena i tri javna reda i mira

Objavljeno: 14.04.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog produženog vikenda (10. – 14. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 86-godišnjakom iz Mogorića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom. On se sumnjiči da je u petak, 10. travnja oko 12 sati na traktor sajlom zavezao gumu koju je zapalio i tako se kretao livadom i nekontrolirano palio suhu travu i nisko raslinje, u čemu je spriječen od 44-godišnjaka koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika. Požar su ugasili pripadnici DVD Lovinac. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu. Policija zahvaljuje savjesnom 44-godišnjaku i na njegovoj brzoj reakciji te tako nije došlo do daljnjeg širenja požara prema obiteljskim imanjima i autocesti A-1.

Od 5. do 10. travnja u Počitelju je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 61-godišnjeg Pažanina iz koje je ukrao brusilicu i električni pastir.

Od 9. do 11. travnja u Hrvatskom Polju je nepoznati počinitelj ograđenog prostora ukrao više janjaca u vlasništvu 45-godišnjaka.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske nije evidentirana niti jedna prometna nesreća, te su provedene preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Senju kod 50-godišnjeg hrvatskog državljana (1,67 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Gospića, te svađom i vikom na području Karlobaga. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.  

PU ličko-senjska

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr