Lika nekretnine

Katalog HGK spaja dobavljače s vrhunskom ponudom domaćih proizvoda

Objavljeno: 15.04.2020

ZAGREB - Prekinuti opskrbni lanci i otežan uvoz robe zbog koronavirusa prilika su da se snažnije okrenemo domaćoj proizvodnji, a kako bi maksimalno olakšala povezivanje naručitelja s kvalitetnim proizvodima naših tvrtki HGK je još 2016. pokrenula online Katalog hrvatskih proizvoda. U Katalogu je dostupno gotovo 3.000 vrhunskih proizvoda, većinom vezanih uz izgradnju i opremanje. To je idealna prilika da se okrenemo domaćoj proizvodnji u procesu obnove od nedavnog potresa, ali i da generalno kroz javnu nabavu supstituiramo uvoz našim proizvodima potvrđene kvalitete. Uz građevinske, u Katalogu su zastupljeni i poljoprivredno-prehrambeni proizvodi.

Online katalog zamišljen je kao svojevrstan gospodarski savjetnik naručiteljima te osim osnovnih informacija sadrži i norme, certifikate, CPV šifre, područja primjene, tehničke specifikacije, troškovničke stavke, tehničke nacrte, kontakt proizvođača i ostale dodatne informacije koje mogu pomoći naručitelju u analizi ponude.

Upis u Katalog je besplatan za članice HGK, a proizvode je moguće pretraživati prema nizu kriterija sukladno unesenim podacima putem upisa ključnih riječi ili pojma sukladno Međunarodnoj klasifikaciji proizvoda i usluga (Nicanska klasifikacija), sukladno CPV šiframa prema jedinstvenom rječniku javne nabave ili kroz katalošku klasifikaciju proizvoda unutar dostupnih tematskih područja i sektora.

Obzirom na situaciju uzrokovanu potresom u katalogu je kreirano posebno polje naziva POTRES-OBNOVA radi lakše pretrage i nuđenja hrvatskih proizvoda u nabavi za obnovu. Želja nam je u ovim trenutcima kada je važno da svaka naša tvrtka dobije posao na javnim natječajima pogotovo sada u obnovi potresom razrušenog područja što snažnije i putem kataloga promovirati domaće proizvode i zalagati se da se isti ugrađuju. Stoga pozivamo sve proizvođače da se registriraju u katalog te unesu svoje proizvode u isti. Cilj nam je da do stupanja novog Zakona o obnovi od potresa i dokumenata o provedbi imamo spremno što više hrvatskih proizvode za javnu nabavu  i da će što više tvrtki proizvođača sudjelovati u obnovi.

Namjera nam je putem Kataloga upoznati naručitelje roba i usluga, posebno investitore i projektante, s kvalitetnim i cijenom konkurentnim proizvodima koji se proizvode u Hrvatskoj. Podatke u Katalog unose hrvatske tvrtke sukladno Uvjetima korištenja koje su ujedno i odgovorne za točnost unesenih podataka. Katalogom želimo ostvariti povećanje udjela hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave te posebno povećati udio malih i srednjih poduzetnika poštujući pri tome načela slobode kretanja roba i usluga. Vjerujemo da će Vam Katalog pomoći u poslovanju i olakšati pristup potrebnim informacijama kao i ponuditeljima - obavještavaju iz HGK.

Svi zainteresirani mogu potražiti HGK Katalog na stranicama komore, a u slučaju kakvih poteškoća mogu se obratiti Županijskoj komori Otočac na el. poštu ibanic@hgk.hr .

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr