Lika nekretnine

Rastu prometne nesreće

Objavljeno: 04.05.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog produženog vikenda (30. travnja do 4. svibnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, od kojih ste o jednom izvješteni jučer poveznicom pod nazivom „Osumnjičen za pokušaj ubojstva“, pet prometnih nesreća te jedno narušavanje javnog reda i mira. 

Od 27. do 30. travnja u mjestu Kompolju Koreničkom nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 57- godišnjeg Srbijanca iz koje nije ništa ukrao.

Od 1. do 3. svibnja je u Kuterevu nepoznati počinitelj provalio u planinarsku kućicu iz koje je ukrao plinsku bocu, agregat, stolove i klupe, vlasništvo planinarske udruge iz Kutereva. 

Od 1. do 2. svibnja u Barletama je nepoznati počinitelj ukrao metalne stupiće električnog pastira i žicu vlasništvo 31-godišnje Gospićanke. 

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnima državnim odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca. 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Gospića (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u petak u Perušiću (1,63 g/kg), kod 50-godišnjega Hrvata.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU ličko-senjska  

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr