Lika nekretnine

Ima i onih koji nisu iskoristili koronu za povišenje cijena

Objavljeno: 17.05.2020

OTOČAC – Popustila korona, dopustilo otvaranje ugostiteljskih lokala. Birtijaši jedva dočekali, dva mjeseca nisu radili. A i neki gosti jedva dočekali, već im je dosta tih kućnih kava. Jer kava nije kava, nije ona jednaka ako se popije kod kuće ili na terasi nekoga kafića, velika je to razlika. No ima i onih, ne tako malo, koji su se odvikli kafića i terasa.

I konačno kad su se kafići otvorili, goste je dočekalo nemalo iznenađenje, većina je u Otočcu podigla cijene. Ono to je koštalo sedam kuna, sada je devet, ono što je koštalo osam kuna, sada je deset, da se ne nabraja dalje, oni koji su imali više cijene, podigli su ih i za više. To je povećanje od najmanje 25 pa do čak 30 posto. A to nije malo. Kako cjenici ne smiju biti na stolovima, nerijetko se gosti iznenade kad im se priopći cijena, odnosno izda račun. Ali tada je kasno, što si popio, popio si.

No ima u Otočcu i kafića koji su zadržali stare cijene, svjesni da nisu baš neki trenutci za toliko podizanje cijena, da ljudi ne rade, da dobivaju otkaze, korona je učinila svoje. Nema ih mnogo, ali ih ima. Računaju oni na korektnost prema gostima, a i na korektnost gostiju prema njima. Jer ona propuštena dva mjeseca se ne mogu tek tako nadoknaditi višim cijenama, gledano kratkoročno i dugoročno. Ne da se to opravdati ni maskama, ni rukavicama, ni sredstvima za dezinfekciju.

I.B.

 

 
Ponuda zimskih aranžmana s uključenom ulaznicom u Nacionalni park
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr