Lika nekretnine

Susret svećenika na Krasnu

Objavljeno: 19.05.2020

KRASNO – Jučer su se svećenici Gospićko-senjske biskupije okupili u svetištu Gospe Krasnarske na četvrtom zahvalnom hodočašću zaštitnici Biskupije. Četrdesetak svećenika, zajedno s biskupom ordinarijem mons. Zdenkom Križićem i biskupom u miru mons. Milom Bogovićem, okupili su se u crkvi Gospe Krasnarske.

Nakon svete mise svećenici su se okupili na susretu gdje je biskup Križić predstavio stanje u Biskupiji i trenutne započete građevinske projekte svećeničkog doma i samostana klauzurnih sestara Karmelićanki u Gospiću. Također bilo je riječi o slavlju prvih pričesti i bermi po župama.

Što se tiče slavlja prvih pričesti pojedini župnik će za svoje župe odlučiti zajedno s roditeljima hoće li se slavlje održati ove ili će se pomaknuti na sljedeću godinu. Što se tiče slavlja berme svećenici su izglasali da se slažu da se berma održi ove godine zbog specifičnosti bermanika osmih razreda koji nakon završetka osnovne škole odlaze većinom u druga mjesta kako bi započeli obrazovanje u srednjoj školi.

Svećenici će do ponedjeljka, 25. svibnja, susresti se s roditeljima ovogodišnjih bermanika s kojima će odlučiti hoće li njihova djeca primiti sakrament berme ove godine. Kada donesu zajedničku odluku obavijestit će Biskupski ordinarijat u Gospiću koji će im odrediti datum slavlja berme.

Nakon toga biskup je informirao svećenike o slavlju prezbiterskog ređenja i drugim aktualnostima na području Biskupije.

GSB/M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr