Lika nekretnine

Prve probe FD Otočac nakon jenjavanja korone

Objavljeno: 26.05.2020

OTOČAC – Krenulo je, održana je prva proba nakon što je korona zabranila svaki rad folklornim društvima. Ona, korona, postala je glavna animatorica, pa što god tko mislio. Ali, ej, tri mjeseca bez probe!!! Za to vrijeme se već zaboravilo kako se i hoda, a kamoli kako se pleše i pjeva.

Verica Dasović, voditeljica Folklornog društva Otočac, sazvala je „velike“ na probu („mali“ su još na čekanju, oni imaju problem sa školicom). Neki su se odazvali, neki nisu. Netko je hrabar, netko se pribojava. Korone, navodno. A malo su se članovi već i odvikli, malo razlijenili, ima svega, kao i svugdje.

E sada kako probati? Najprije su nam utucali u glavu da moramo držati socijalnu distancu (kojega li groznoga i opasnog pojma!), što prevedeno znači: bježi od živog čeljadeta čim dalje (a onamo smo kao socijalna bića). Sada nam utucaju u glavu da budimo odgovorni (inače smo po prirodi stvari kao posve neodgovorni, idioti jedni). A te smišljene sintagme se lakše prodaju nego lizalice, samo ih daj.

Na probama ne smiješ pjevati, navodno da lete kapljice sline metrima daleko, a s njima i korona. To znači da se pogotovo ne smije ojkati ni rozgati, tamo kapljice (to se učeno naziva aerosoli) lete i kilometrima. Nema drugo nego plesati „gluvo kolo“. Ali i tu je problem, „budimo odgovorni“ i ne smijemo se držati za ruke jer korona preskače. Pa je voditeljica to riješila nekim rupcima (tako se odvajkada pleše u Bosni). Sva sreća da joj na um nije pao „šćap“ ili „matrak“ ili „okljičak“ umjesto rubaca. A sve to da „budu odgovorni“.

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr