Lika nekretnine

Proslava sv. Elizabete – u nedjelju

Objavljeno: 27.05.2020

BRLOG - Poradi dobro poznatih okolnosti i razloga ovogodišnje slavlje zaštitnice župe Brlog – Pohod Blažene Djevice Marije Elizabeti, tj. župni "zbor", pučki zvan "Elizabeta" – ne će se održati u posljednju subotu svibnja, nego sutradan.

Dakle, u nedjelju, na svetkovinu Duhova (Pedesetnice), svečanu sv. misu u 15 sati predvodit će kancelar Mišel Grgurić u koncelebraciji s župnikom don Anđelkom (i možda još kojim svećenikom, jer je nedjelja pa većina ne može doći).

Pjevanje na misnom slavlju vodit će kompoljski župni zbor, s Marijom Rubčić za orguljama.

Iz razumljivih razloga ove će godine izostati tradicionalno pučko veselje poslije misnoga slavlja, ali će članovi ŽPV, kao uvijek uslužni i gostoljubivi domaćini, pred crkvom sve počastiti pićem i kolačima (ako to vrijeme dopusti).

Premda se mnogi još uvijek (bezrazložno!) boje i putovanja i druženja, pozivamo sve koji su proteklih godina dolazili na slavlje "Elizabete" da nam se, unatoč nesklonim okolnostima, i sada pridruže odnosno da dođu pohoditi brlošku crkvu, kao što je Djevica Marija radostno išla na dalek put u pohod svojoj rodici Elizabeti. Kao što se Marija radostno u molitvi družila s apostolima nakon Isusova Uzašašća te zajedno s njima na Duhove primila Snagu s Neba, tako ćemo i mi u zajedništvu s Njom moliti za darove Duha Svetoga u vrjemenu koje je pred nama i koje je puno izazova.

Sadašnje nam prilike više nego ikada posvješćuju poruku Sv. Ivana Pavla II., izrečenu na hrvatskom jeziku u Solinu 1998. godine: "Ne vjerujte onima koji vam obećavaju lagana rješenja. Bez žrtve se ne može sagraditi ništa veliko!"

A.Kaćunko/M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr