Lika nekretnine

Zamjenika načelnika smijenili bez obrazloženja

Objavljeno: 17.06.2020

U Gospiću je nedavno s mjesta zamjenika načelnika Policijske uprave ličko-senjske morao otići policajac Mladen Kranjčević. Na toj poziciji bio je osam godina. Smjena je, kažu upućeni, dogovorena još sredinom travnja.

(…)

Slična smjena zbila se nedavno u Gospiću, gdje je s mjesta zamjenika načelnika Policijske uprave ličko-senjske morao otići policajac Mladen Kranjčević. On je na toj poziciji bio osam godina. Kranjčevićeva smjena je, kažu upućeni, dogovorena još sredinom travnja.

Nekoliko tjedana ranije srčani udar bio je koban za Josipa Biljana, načelnika Policijske uprave ličko-senjske u Gospiću, a na njegovo mjesto iz jedne zagrebačke postaje dolazi Zoran Zdunić. Već prvog radnog dana, kako doznajemo, novi šef pritišće Kranjčevića da si nađe drugi posao pojasnivši mu da je u Gospić poslan s konkretnim nalozima, a prvi je upravo smjena zamjenika načelnika Policijske uprave. Kad Kranjčević nije pristajao na takav način smjene, Zdunić mu je, tvrdi naš izvor, rekao da će ga onda oni iz ravnateljstva policije rasporediti po principu “kako mu grah padne”.

I uistinu, Kranjčeviću je “grah pao” tako da je preko noći degradiran i raspoređen u više od stotinu kilometara udaljenu policijsku postaju Novalja na otoku Pagu. On je, kažu upućeni, bezrazložno i nezakonito smijenjen pa se mogu očekivati i sudski postupci. Smijenjeni Kranjčević slučaj nije želio komentirati, a zanimljivo je da je na njegovu poziciju bez natječaja žurno postavljen Stjepan Sabljić, inače blizak s poduzetnikom Željkom Oreškovićem Macolom, koji je s MUP-om razvio unosan policijsko-turistički biznis smještajem stotina policajaca koji brinu o granici u svoje objekte.

(…)

Do zaključenja teksta pojašnjenje MUP-a o razlozima smjene drugog čovjeka gospićke policije Mladena Kranjčevića ni nakon proteka od mjesec dana nismo dobili. Nagađa se da je smjena Mladena Kranjčevića povezana i s činjenicom da je ukazivao na propuste i pogreške u postupanju policije na poslovima migracija te da je smetao jakom „lobiju“ granične policije.  

24.sata.hr

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr