Lika nekretnine

I ograde kradu, zar ne?

Objavljeno: 23.06.2020

GOSPIĆ – Tijekom proteklog produženog vikenda (19. – 23. lipnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, šest prometnih nesreća, sedam narušavanja javnog reda i mira i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim Senjaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe i oštećenje tuđe stvari. Sumnjiči se da je od 6. do 18. lipnja u Senju ukrao željeznu ogradu i oštetio smokvu u vlasništvu 50-godišnjeg Senjanina. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Noću 21./22. lipnja je u Podumu nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao novac u vlasništvu 31-godišnjaka. Policija traga za počiniteljem, protiv kojega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca, Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 87 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Krasnu kod 55-godišnjega Krasnara (3.03 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Korenice (1) i Novalje (1), svađom i vikom na području Gospića (2) i Otočca (2), te držanjem životinja bez nadzora na području Korenice. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.   

U subotu je građanin prilikom čišćenja starog bunara u selu Tolić pronašao ručni bacač raketa, koji je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr