Lika nekretnine

Proslavljena Petrova u Crnom Jezeru

Objavljeno: 01.07.2020

CRNO JEZERO - Kao i svake godine, tako je i ove godine blagdan svetog Petra i Pavla svečano proslavljen u istoimenoj kapeli u Crnom Jezeru.

Svečanu misu predvodio je Milan Šimunović sa svećenicima iz susjednih župa Milom Rajkovićem, Anđelkom Kaćunkom, Ivicom Miškulinom i Stipom Zebom. Malena crkva je bila prepuna, a vjernicim su došli sa svih strana, iz Otočca, Dabra, Kompolja, Švice, Kutereva, Lipovlja, Gorića, Čovića, Prozora, Pazarišta i Ličkog Osika.  Misno slavlje i propovijed bili su protkani životom Petra i Pavla i njihovim širenjem vjere i Božje riječi među narodom.

Na kraju misnog slavlja mještanka Crnog Jezera Marijana Marincel darivala je  prisutne svećenike slikama crnojezerske kapelice, izrađene tehnikom suhog filcanja vune. Predivno i od srca kao znak zahvale za sve što daju da u ovomu malom selu šire riječ Božju.

Pjesmom i druženjem ovaj blagdan svečano je proslavljen i obilježen a za sve one koji su pomogli da se to lijepo obilježi velečasni Mile Rajković imao je samo riječi zahvale jer trenutno on upravlja s ovom malom filijalom.

J.B.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr