Lika nekretnine

Srbijanci se ‘ograđuju’ od Turaka. Evo s kime, navodno, dijele gene!

Objavljeno: 20.07.2020

Istok Pavlović, poznati srbijanski stručnjak za marketing, objavio je genetsku mapu Europe te svojim zaključcima srušio neke “predrasude” o podrijetlu Srbijanaca:

“Sličnost Srbijanaca i Turaka je mit”

“Čuveni mit ‘mi smo svi crni, to nam je od 500 godina pod Turcima’, zapravo nema veze sa životom. Srpski i turski geni su veoma različiti. Naše ‘crnilo’ potječe zapravo od starosjedioca Balkana (Tračani, Iliri, Dačani…) s kojima su se izmiješali Slaveni koji su se doselili”, napisao je Pavlović.

“Priroda ne zna za Srbijance, Hrvate, Bošnjake, Albance… Svi balkanski narodi su poprilično slični, kao. npr Norvežani i Šveđani. Naše razlike su isključivo kulturološke. Zapravo, cijela postavka u kojoj mi uopće uspoređujemo Srbijance s Turcima, Rusima, Bugarima… je pogrešna. Priroda ne zna za ‘nacije’. Kompletna paradigma genetike je u potpunoj suprotnosti sa paradigmom ‘nacija’. Svi ljudi su kombinacija različitih grupa gena. Svaki pokušaj dokazivanja tko je Srbijanac, a tko Hrvat ili Bošnjak uz pomoć genetike, zapravo dovodi do zaključka da ni Srbijanci ni Hrvati ni Bošnjaci ne postoje – iz točke gledišta prirode”, smatra Istok Pavlović i zaključuje: Najsličniji Makedoncima, Grcima i Mađarima.

“Makedonci i Srbijanci imaju najviše istih gena (96%). Osim toga, Srbijancima su najsličniji Grci i Mađari”, kaže Pavlović i donosi listu nekih naroda po genetskoj sličnosti sa Srbijancima: Makedonija 96 %, Grčka 66 %, Mađarska 65 %,Ukrajina 62 %, Rumunjska 61 % Litva 57 %, Bugarska 53 %, Poljska 52 %, Italija 51 %, Maroko 48 %, Tunis 43 %, Turska 42 %, Rusija 32 %.

Croativ.net

(Zanimljivo, Hrvata po sličnosti nigdje. A ovamo se veli da smo „braća“. Kako sada to to?)

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr