Lika nekretnine

Zašto se političari srame cijena u saborskom restoranu? I treba da se srame.

Objavljeno: 24.07.2020

Konstituiran je 10. saziv Hrvatskog sabora, pa je to bila i tema HRT-ove emisije “Otvoreno”. Gostovali su: Mario Kapulica, Mirela Ahmetović, Furio Radin, Tomislav Tomašević i Nikola Grmoja. U jednom trenutku, pred kraj emisije, Mislav Togonal pročitao je komentar gledatelja koji je napisao: “Očekujem da nastave raditi predstave u sabornici, a kad se kamere ugase, da i dalje uživaju u ručku za 25 kuna”, pročitao je svojim gostima Mislav Togonal komentar i upitao novopoečene zastupnike je li istina da je ručak 25 kuna?

Prvi je odgovorio HDZ-ov Mario Kapulica koji je počevši vriti prstima, dodirivati nos, tapkati nogama, smijati se, odgovorio klasično HDZ-ovski, kako je on ručak baš danas preskočio, pa ne možemo od njega očekivati odgovor na ovo pitanje. Javio se i Tomašević koji se ispričao jer je on ovdje ipak nov i također ne zna odgovoriti košta li ručak u saborskoj kantini 25 kuna. Saborski veteran Furio Radin propustio je mogućnost da objasni koliko košta ručak u saborskoj kantini, pa je prešutio i spustio glavu moleći se kao dijete u školi kada profesor/profesorica lista imenik tražeći “dobrovoljca”: “Samo ne mene”.

Ni SDP- ova načelnica Omišlja Mirela Ahmetović ne zna koliko košta ručak. Javio se za riječ onda Nikola Grmoja s malenom knedlom u grlu otkrio da ručak u saborskoj kantini doista košta 25 kuna. Nakon toga uslijedio je kratki muk, a vješti voditelj nije se ponio kao profesor koji prolista imenik još jednom nakon što ih je već nekoliko dobilo jedinice.

Da ipak prikratimo ovu stvar, čini se da pojedine saborske zastupnike hvata neugoda zbog činjenice da ručak u Saborskoj menzi košta malo više od onog u studentskoj menzi. Pa čemu sram i izbjegavanje odgovora? Kako bilo, Dnevno zna što se danas jede u Saboru i za koliko, pa je najbolje da sami prosudite ima li što sporno u cijeni saborskog ručka.

Dakle, sudeći po saborskom jelovniku koji je pred nama, dnevna juha saborske zastupnike košta 4 kune, glavno 15 kuna, desert 4 kune i salata 3 kune, pa sve skupa ispadne 26 kuna. Ukoliko poželite dodatni prilog platiti će te i više.

Dnevno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr