Lika nekretnine

Mlinice na Majerovom vrilu krase naslovnicu nove tiskane karte mreže EuroVelo 8.

Objavljeno: 31.07.2020

Osim što su neizostavni lokalitet na biciklističkoj Barkanovoj stazi, mlinice na Majerovom vrilu izabrane su za motiv naslovnice nove tiskane karte mreže EuroVelo 8.

Pjenušava smaragdna mora, kilometri plaža sačinjenih od bijelog šljunka i zlatnog pijeska, tajanstveni otoci, odlična hrana, očaravajući okusi, drevni gradovi, bogatstvo tradicije, mnogobrojna UNESCO baština, nacionalni parkovi i parkovi prirode, idilične lokalne cestice, nezaboravni vidici, … Nimalo iznenađujuće da su se mnogi strastveni putnici biciklom i cikloturisti zainteresirali za planiranje višetjedne ili višednevne istraživačke vožnje EuroVelo 8 – Mediteranskom biciklističkom rutom.

Izdana je nova, prva ikad izrađena turistička, promotivna brošura za cijelu EuroVelo 8 rutu. Nastala je suradnjom projektnih partnera na EU projektu “MedCycleTour” u koji su iz Hrvatske aktivno uključeni Hrvatska turistička zajednica i CEDRA HR.

Mediteranska ruta proteže se od Andaluzije do Cipra ukupnom dužinom od 7.500 km kroz svjetski poznate destinacije, očuvanu prirodu i uz mnogobrojne lijepe, skrivene plaže. Prolazeći kroz 10 zemalja moći ćete uroniti u mnoga različita, zanimljiva područja, krajolike i kulture.

Ukupna duljina rute razlomljena je u 15 etapa s informacijama o smještaju prilagođenom za bicikliste, servisnim stanicama za bicikle, turističkim informativnim centrima i atrakcijama za razgledavanje – osnovni paket za nezaboravan cikloturistički odmor. Također se biciklisti mogu informirati o signalizaciji na koju će naići i posebnim prometnim pravilima zemalja na ruti, događanjima na ruti kao i o mini višejezičnom rječniku zemalja na ruti s najčešće korištenim biciklističkim izrazima. Uz to, svaka je etapa rute obogaćena prijedlozima za izlete i još poneke posebno zanimljive lokalne atrakcije. Uz sve informacije, brošura je lijepo dizajnirana i bogato opremljena fotografijama i kartama, dostupna je na engleskomu jeziku.

Etape kroz Hrvatsku opisane su na stranicama 54 - 68 brošure.

 

Cikloturiuzam.hr

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr