Lika nekretnine

Obilježavanje 29.godišnjice pogibije 4 hrvatska redarstvenika u mjestu Žuta Lokva

Objavljeno: 21.08.2020

OTOČAC / BRINJE - Policijska uprava ličko-senjska je tijekom Domovinskog rata izgubila 36 policijskih službenika koji su stradali obnašajući dužnost službene osobe braneći suverenitet domovine.

Tako je među prvima žrtvama, 19.srpnja 1991. godine u mjestu Brlog na kontrolnoj točci iz zasjede mučki ubijen pričuvni policajac Slavko Cetinjanin, potom 6 dana kasnije, 25.srpnja 1991.godine na "Markovcu" pored Otočca sačekana je ophodnja u kojoj je ubijen Dragan Šepac.

Mjesec dana kasnije, točnije 24.kolovoza 1991. godine u mjestu Žuta Lokva na križanju cesta Brinje-Otočac-Senj, sačekana je i iz zasjede zasuta rafalnom  paljbom policijska ophodnja u kojoj su 4 pripadnika policije na mjestu ubijena, dok se jedan uspio spasiti i danas svjedoči tom nemilom događaju ( Darko Murat - u mirovini ).

Policijska uprava ličko-senjska u koordinaciji s Općinom Brinje i ove godine na dan pogibije, 24.kolovoza 2020. godine s početkom u 9,00 sati zajedno s obiteljima poginulih policajaca u mjestu žuta Lokva gdje je izgrađena i kapelica, obilježava 29.godišnjicu pogibije četvorice hrvatskih redarstvenika. 

I.B. 

 

 

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr