Lika nekretnine

Dva oka - različita

Objavljeno: 20.09.2020

OTOČAC – Što ti je „imati oko“ za snimanje fotografije, najbolje se vidi u prilogu. Trebalo je pomno odabrati mjesto i kut snimanja, a sam motiv, sam po sebi i nije nešto. Radi se o sustavu kanala gdje se spaja ju rijeke Gacka i Lika, nikakva posebna atrakcija (bez uvrede).

A na ovoj fotki je to ispalo sasvim drugačije, žablja perspektiva je dala sve ovoj fotografiji. Voda djeluje onako ozbiljno, moćno, ne vidiš joj kraja, može biti i jezero, čak i more može biti, ili velika rijeka. A obale tamo daleko, djeluju poput pravih bedema, na trenutak čovjeka može zavesti pa da pomisli kako se radi o kakvoj prastaroj fortifikaciji koju oplahuju duboke vode. I daje samo naslutiti da se možda, ali to samo možda, spajaju ili račvaju tamo u daljini dvije vode.

Čar ove fotografije je u njenoj zagonetnosti sadržaja i mjesta snimanja. A snimljena je u Šumećici, u Otočcu. Hoćemo reći, da pravo „fotografsko oko“ i „ni iz čega“ može učiniti nešto, a neko drugo od pravog čuda učiniti – ništa. U tome je razlika između ta dva oka.

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr