Lika nekretnine

Sačić žestoko u Karlovcu: Pupovcu i Plenkoviću, mi nismo budale

Objavljeno: 22.09.2020

Prošli smo svo zlo ovoga rata i ne želimo da nam se povijest ponavlja. Samo najvećim budaletinama se povijest ponavlja.

Ne osporavamo da svatko može žaliti za svojom obitelji, to je sasvim razumljivo, ali da nam ovdje na mostu stavljaju svoje table da su  tu poginuli srpski junaci od ustaške ruke … nikad to ne ćete napraviti!

Poručio je u izjavi za novinare ratni zapovjednik specijalne policije i aktualni saborski zastupnik Željko Sačić danas u Karlovcu. Došao je , kaže, dati podršku okupljanju svojih suboraca koji su obranili Karlovac.

– Ovaj njihov čin je vrijedan poštovanja i uvijek ga treba podržati jer to otpor velikosrpskoj agresiji koja se sada u miru provodi. Oni žele na taj način izjednačiti agresora i žrtvu. Želi se zaboraviti da je ovdje izvršena brutalna agresija na nenaoružan hrvatski narod tih presudnih godina kada je trebalo vrlo malo njihove energije pa da presijeku Hrvatsku do Slovenije. Rat nije dječja igra, rat je brutalna stvar i najveće zlo. Trebamo raditi sve da nikad do njega dođe. Ali sad ti poraženi četnički agresori bi javno žalovali, izjavio je Sačić.

Nama je rata dosta za 10 života

I nije sporno, ističe, da mogu žalovati za svojom obitelji, ali ne javno i to na mjestima koja su simbol hrvatske obrane.

-Čitav hrvatski narod se mora dići protiv toga. Političke dogovore između Pupovca i Plenkovića stavimo sa strane, ovo je naša povijest i ona mora biti definirana kako to Ustav RH govori i kako piše u Deklaraciji o Domovinskom ratu i kako to naši heroji svjedoče. Revizije povijesti nema! Znači, neka žaluju, ali hrvatsku povijest i sadašnjost neće mijenjati da nam djeca u nove rate dolaze i da nam stvaraju nove tenzije. Mi koji smo to preživjeli, dosta nam je za 10 života. Ne želimo uopće ni pomisliti da netko danas govori o nekakvoj srpskoj samoupravi, SAO Krajini, srpskim žrtvama i junacima… To je prošlost, zaboravite to, bavite se sadašnjošću i budućnošću, nemojte radikalizirati Srbe, rekao je Sačić.

Naglašava da u izvješću SOA-e stoji da je četništvo u porastu, danas u 21. stoljeću.

– Upravo su u rastu zbog tih mostova, zbog šajkača u Vukovaru, zbog Sunje i Bržana na Banovini i to treba zaustaviti. Dakle, mi smo humanisti, antiratni, prošli smo svo zlo ovoga rata i s te pozicije ne želimo da nam se povijest ponavlja jer nismo glupi ljudi. Samo najvećim budaletinama se povijest ponavlja. Plenkoviću i Pupovcu, ne dozvoli, ako si ti budala mi nismo budale, žustro je završio Sačić.

Radio-mrežnica.hr

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr