Lika nekretnine

Vulin glasno kazao ono do čega je Srbijancima stalo – Velika Srbija

Objavljeno: 28.09.2020

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin ponovio je da predsjednik Srbije mora i treba biti predsjednik svih Srba gdje god da žive i istaknuo da Aleksandar Vučić treba stvarati “srpski svijet”.

“Da smo imali hrabrosti da u dvije bivše Jugoslavije nacrtamo i kažemo gdje živimo, ne bismo danas o ovome pričali. Ali nismo imali hrabrosti, a i velike sile nikada nisu dozvolile Srbima da se ujedine”, rekao je Vulin na TV Prva.

On je istaknuo da svi Srbi trebaju donositi zajedničke političke odluke u važnim pitanjima, da su se dosta “ispričavali za Veliku Srbiju” i dodao da teritorijalno ujedinjena Njemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu.

Vulin smatra da se ne miješa u unutrašnja pitanja susjeda i postavlja pitanje je li miješanje kada “Crna Gora prijeti da će zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu ili kada Sjeverna Makedonija želi napraviti svoju crkvu na temeljima SPC-a”.

“Kada su u Hrvatskoj dovukli Borisa Miloševića na Kninsku tvrđavu, nije im trebao da ga vide Hrvati, nego Srbi, prije svega Vučić, kako bi pokazali da Srbi iz Hrvatske nisu dio ovog političkog prostora”, rekao je Vulin i ocijenio da oni to ipak jesu i da svi Srbi trebaju odluke da donositi zajedno.

Vulin je komentirao pisanje pojedinih medija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stvara “srpski svijet”.

Narod.hr

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr