Lika nekretnine

Četiri kaznena i 13 prometnih

Objavljeno: 28.09.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela te 13 prometnih nesreća.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim Perušićaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, omogućavanje trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.  Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje on koristi, pronađeno je 16,2 grama marihuane, 4 grama amfetamina, jedna ecstasy tableta, 43 komada streljiva call. 7,62×39 i ručna bomba, što je privremeno oduzeto. Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 28-godišnjak u više navrata marihuanu prodao 20-godišnjaku i 19-godišnjaku (obojica iz Udbine), a s 20-godišnjakom je u više navrata i konzumirao marihuanu. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Od 15. do 25. rujna ove godine na odmorištu na autocesti nepoznati je počinitelj ukrao pet komada pleksiglasa s ograde, metalne poklopce od šahti, sjenilo s rasvjetnog stupa i sirenu protupožarnog alarma, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 13 prometnih nesreća. Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Korenice (2) i Senja (1).

 Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 27 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak 25. rujna u Otočcu, kod 30-godišnjeg Hrvata (1.33 g/kg).

 Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u petak na autocesti kod Perušićakada je 43-godišnji Austrijanac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

PU ličko-senjska

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr