Lika nekretnine

Mijolja u Dabru i Ramljanima

Objavljeno: 03.10.2020

DABAR/RAMLJANI - U utorak je u župnoj crkvi u Dabru proslavljen župnog zaštitnika sv. Mihovila arkanđela. Svečana misa bila je u 11 sati, predvodio ju je i propovijedao Mario Kralj, ovogodišnji mladomisnik i župni vikar u Senju. S njim su koncelebrirali Andrija Kekić, župnik sinački, Jure Ladišić, duhovnik slabovidnih i župnik i otočki dekan Tomislav Šporčić.

Prošlih godina redovito su bile dvije mise, no ove godine radi predostrožnosti koronavirusa služena je samo prijepodnevnu misu. Pjevanje su animirale članice zbora Trinitas iz Otočca Anamarija Jurković i Antonija Marić.

Nakon prijateljskog i svečanog susreta u Dabru, svećenici i pjevači pošli u župu Ramljanje gdje je župna crkva također posvećena sv. Mihovilu.

Ondje ih je ugostio župnik Andrija Kekić. Lijepo vrijeme u predvečerje toga dana omogućilo je mali domjenak na otvorenom pred crkvom, gdje je starodrevna šterna. Oko nje okupili su se gotovo svi vjernici koji su prisustvovali i na misi. Unatoč koroni za vilice su poslužili svi prsti na ruci. Druženje je proteklo u ugodno razgovoru, fotografiranju i prisjećanju na Miolje bližih i daljnjih godina. 

Sa šterne lijepo se mogla uočiti obnova župnog stana (plovanije), koja se polako pretvarala u "gromaču" kamenja, a sada je na vidiku zgrada koja može imati više namjensku svrhu. Čestitamo župniku Andriji na upornosti i postignutom uspjehu.

T.Š./M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr