Lika nekretnine

Atlantic grupa i Konzum spasili domaće ribogojilište

Objavljeno: 10.10.2020

Atlantic Grupa i Argeta prepoznale su krizni trenutak za ribogojilište Gacka iz Sinca pokraj Otočca te iskoristile priliku za pomoć lokalnom gospodarstvu razvojem vlastita proizvoda – nove paštete od pastrve Argeta. Udružujući snage s Konzumom, Argeta je dala dodatni zamah inicijativi Podržavamo lokalno, ponudivši svoje resurse za pomoć hrvatskom gospodarstvu.

Pandemija uzrokovana novim koronavirusom imala je neizostavno negativan utjecaj na gospodarska kretanja, a posebice, poznato je, na manje lokalne tvrtke. Jedna od takvih su i ribnjak i ribogojilište Gacka, izgrađeni 1970. godine. Uslijed zatvaranja i ograničenog rada HoReCa kanala ribogojilište je izgubilo znatan dio tržišta. Većina je narudžbi otkazana, a velik dio redovnih kupaca izgubljen. Atlantic grupa i Konzum prepoznali su važnost održanja poslovnih aktivnosti na lokalnoj razini za ukupno gospodarstvo te su kao strateški partneri uskočili u ključnom trenutku. Argeta je s ribogojilištem ugovorila otkup fileta svježe riječne ribe kako bi kreirala sasvim novu paštetu od pastrve, a nova će se Argeta prodavati ekskluzivno na policama Konzuma.

"Atlantic grupa i njen brend Argeta došli su u pravom trenutku, a potom im se pridružio i Konzum. Ova inicijativa bila je za nas potpuno iznenađenje i prihvatili smo je s oduševljenjem. Za nas to predstavlja više od pomoći. To je priznanje našem radu, proizvodima i našem timu te dokaz da se i u najgorim vremenima mogu stvoriti sjajna partnerstva i pronaći nove prilike", komentirao je novo partnerstvo Josip Leko, generalni direktor ribogojilišta Gacka.

Suradnja s Konzumom nije iznenađenje jer se njegova strategija temelji na dugoročnom partnerstvu s lokalnim i regionalnim dobavljačima, što je ključno za daljnji razvoj lokalne zajednice. Ivan Slavica, direktor Sektora pakirane hrane u Konzumu, kaže da su s tim ciljem i kreirali platformu Najbolje iz Hrvatske, na kojoj žele dodatno graditi i unaprijediti odnos između kupaca i njihovih omiljenih domaćih brendova.

"Jako smo sretni što će nova Argeta baš od gacke pastrve ekskluzivno biti dostupna našim kupcima, a oni će svojom kupnjom pomoći u ponovnom pokretanju i održavanju lokalnoga gospodarstva", istaknuo je Slavica.

"U vremenima koja su izazovna, osobito je važno prepoznati prilike za stvaranje nove vrijednosti za kompanije i za društvo oko nas. Važno je pratiti brze promjene u okruženju i uočiti prostor za stvaranje sjajnih priča. Ova priča o partnerstvu i podršci među malim i velikim hrvatskim poduzećima izvrstan je primjer za to. Takva partnerstva pozitivno utječu na lokalno okruženje, pomažu u zadržavanju radnih mjesta, aktivno potiču lokalnu zajednicu te, što je posebno važno, vraćaju vjeru u bolje sutra", komentirao je Enzo Smrekar, potpredsjednik za delikatesne namaze, Donat Mg i internacionalizaciju Atlantic grupe.

Privredni.hr

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr