Lika nekretnine

Korištene struje iz obnovljivih izvora

Objavljeno: 11.10.2020

PLITVIČKA JEZERA - Nacionalni park Plitvička jezera protekle dvije godine potvrđen je kao nositelj certifikata ZelEn certifikat, hvale se u Parku, koji potvrđuje da je isporučeno 6.351 MWh električne energije iz obnovljivih izvora, dok je 2019. godine isporučeno 6.279 MWh električne energije iz obnovljivih izvora.

Tako osviješteni NP Plitvička jezera nabavlja struju iz certificiranih hidroelektrana. A za to se traže dokazi o neškodljivosti utjecaja elektrana na okoliš kao i zbrinjavanju opasnog otpada. Proizvod ZelEn namijenjen je isključivo kupcima HEP Opskrbe koji su u svom poslovanju odlučili biti društveno odgovorni, koji brinu o okolišu i korištenju energije iz obnovljivih izvora i time čine razvoj i život održivim.

ZelEn je jedinstven, ekološki, moderan i vjerodostojan proizvod koji garantira da je sva energija koju dobije kroz proizvod ZelEn, dobivena isključivo iz obnovljivih izvora, a dodatnu vrijednost ovoj priči daje i korištenje zaštićenog žiga ZelEn – Prijatelj prirode, vele u NP Plitvička jezera.

M.K.

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr