Lika nekretnine

Baška Voda šampion je jadranske, a Otočac kontinentalne Hrvatske

Objavljeno: 13.10.2020

Baška Voda na Jadranu i Otočac u kontinentalnoj Hrvatskoj šampioni su Turističke patrole Večernjeg lista 2020. godine, po svemu posebne, teške i komplicirane, nikad izazovnije za hrvatski turizam. Najbolji restorani, nagrađeni Večernjakovim zvjezdicama su Leut iz Cavtata i Little Italy iz Daruvara. Svečanost dodjele nagrade održana je u ponedjeljak u Baškoj Vodi, "između Biokova i mora, između jave i snova, u srcu Dalmacije gdje je davno zapisano da umorni ozdravljuju", kako su se nam se predstavili domaćini.

(…)

– Tijekom nekoliko zadnjih godina smo Turističku patrolu Večernjeg lista usmjerili na kontinentalni turizam, s obzirom na to da je Večernji list partner hrvatskog turizma, a to je u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma. Naglasak stavljamo sve više na kontinentalne destinacije koji sve više dolaze do izražaja, ali njihov potencijal nije do kraja iskorišten. Značaj turizma općenito za Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo neću niti spominjati, a mi smo u Večernjem listu, kao odgovornom mediju, ponekad i kritični jer gospodarstvo ne bi smjelo biti toliko ovisno o jednoj djelatnosti, ali i dalje nastojimo da taj turizam bude što kvalitetniji i bolji. Čestitam nagrađenima i nadam se da će vam to biti poticaj da budete još bolji – poručio je Šimatović koji je uručio nagradu načelniku Baške Vode, Jošku Roščiću i ocijenio da Baška Voda treba biti primjer ostalima kako odgovorno upravljati svojim resursima. Zahvalio je i Turističkoj zajednici Hrvatske koja je tradicionalno partner najstarije turističke patrole u državi, ove Večernjega lista.

(…)

Otočac, šampion kontinentalne patrole, koji je našu reporterku Marinu Borovac ostavio bez daha zbog prirodnih ljepota, kulturno-povijesne baštine, ali prije svega srdačnih domaćina otvorena duha, predstavljala je Mladenka Orešković, direktorica Turističke zajednice Otočca. – U ime grada Otočca i Gacke, zahvaljujem vam svima. Mi smo se zaista jako trudili svih ovih godina da bi našli svoj put k turističkom nebu i bili u ovakvom društvu, najboljih destinacija. Ova nagrada Večernjeg lista nam je poticaj da nastavimo još bolje – rekla je Orešković.

(…)

Vecernji.hr

 

 
LJETO U HOTELU JEZERO
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr