Lika nekretnine

SDP objavio da ne će sudjelovati u ‘proslavama’ u Vukovaru i Škabrnji

Objavljeno: 13.11.2020

SDP, vodeća stranka ljevice već 30 godina u Hrvatskoj, u četvrtak je na Twitteru objavio da će predstavnici stranke ići u Vukovar i Škabrnju, no da zbog epidemioloških razloga “neće sudjelovati u proslavama”.

“Obilježavanje Dana sjećanja je nužno, no naša je obveza čuvati zdravlje i život. Pozivamo građane da ovaj dan obilježe u svojim gradovima” pozvao je SDP.

Pomalo je šokantno da stranka koja je dva puta bila na čelu Hrvatske nakon smrti predsjednika Tuđmana, koja ima aktualnog predsjednika RH Zorana Milanovića, u 2020. godini piše da neće sudjelovati u Vukovaru i Škabrnji – u proslavama. Danas već i mala djeca u vrtiću znaju što se dogodilo u ta dva mjesta, četnički pokolj Hrvata, i da su to mjesta komemoracije i pijeteta.

Ovakva stajališta najveće oporbene stranke otužna su. To je ujedno i indikator rasula, ali i stajališta dobrog dijela SDP-a. Još se sjećamo slanja policajaca na branitelje u crkvi Svetog Marka ispred Sabora, nametanja ćirilice u Vukovaru, kao i općeg progona vukovarskih ratnih junaka koji je došao zbog suprotstavljanja dvojezičnim pločama u Vukovaru.

Na tu njihovu objavu, reagirala je bivša HDZ-ova predsjednica Vlade Jadranka Kosor te im odgovorila: U “kakvim proslavama nećete sudjelovati!? U te dane ništa se ne slavi!!”

Jedna korisnica Twittera javila se na tu objavu te pitala nije li 18. studenoga blagdan, na što je Kosor odgovorila: “Je. Ali se ne može slaviti pad Vukovara i tragedija u Škabrnji”.

Uskoro su joj i iz SDP-a napisali da se ispričavaju, te da su ispravili svoju objavu, dodavši da predstavnici stranke neće sudjelovati u službenom dijelu obilježavanja Dana sjećanja.

Narod.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr