Lika nekretnine

Krade se, sudara, narušava javni red i mir

Objavljeno: 16.11.2020

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (13. – 16. studenog) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, četiri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 21-godišnjakom i maloljetnikom s područja općine Lovinac zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela krađe. Sumnjiče se da su od 22. do 30. kolovoza s oranica u mjestima Gudura, Štikada i Ričice, ukrali 5 električnih pastira i 4 akumulatora. Protiv njih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalistička istraživanja nad 46-godišnjim Udbinjaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe. On se sumnjiči da je od 15. kolovoza do 2. rujna u šumskim predjelima mjesta Jošani i Ondić posjekao i ukrao ukupno 10 stabala bukve, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Udbini. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

12./13. studenoga u Senju je nepoznati počinitelj u more bacio štene kojoj je zavezao metalnu cijev za vrat, uslijed čega se štene utopilo. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3) i Gospića (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 29 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 14. studenog u Gospiću, kod 39-godišnjeg Hrvata (2.51 g/kg). Također je utvrđeno da isti upravlja vozilom „B“ kategorije bez položenog vozačkog ispita, a nije uz sebe posjedovao niti osobnu iskaznicu. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je držanjem životinja bez nadzora na području Senja, te je počinitelju naplaćena novčana kazna.

PU ličko-senjska

 

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr