Lika nekretnine

Potpora primarnima poljoprivrednim proizvođačima vrijedan 70 milijuna kuna

Objavljeno: 18.11.2020

OTOČAC - Program potpore primarnima poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom koronavirusa vrijedan je 70 milijuna kuna, a obuhvaća potpore uzgajivačima goveda u sustavu krava-tele, tovne junadi i krmača te proizvođačima jabuka mandarina i krumpira.

Postupak elektronskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću traje do 20. studenoga, a program će se provoditi od datuma primitka odluke Europske komisije o odobrenju dodjele državne potpore te će se potpora moći dodijeliti najkasnije do 30. lipnja 2021. godine.

Na taj način će se zadržati proizvodnja sirovine za prehrambenu i prerađivačku industriju, postojeća razina zaposlenosti, kao i spriječiti poremećaj u lancu opskrbe hranom.

Potpora uzgajivačima goveda  u sustavu krava-tele iznosit će 5 milijuna kuna, uzgajivačima tovne junadi 25 milijuna kuna, uzgajivačima krmača 14 milijuna kuna, proizvođačima jabuka 8 milijuna kuna, proizvođačima mandarina 8 milijuna kuna te proizvođačima krumpira 10 milijuna kuna. Najviši iznos potpore po korisniku iznosi 100.000 eura, a ukoliko će za to postojati potreba, sredstva između mjera se mogu preraspodijeliti – stoji u obavijesti Ministarstva poljoprivrede.

M.K.

 

Programi obilaska jezera
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr