Lika nekretnine

Naši ljevičarski znanstvenici govore da ne brinemo dok se 'komšije' naoružavaju

Objavljeno: 22.11.2020

(…)

Vojna (ne)ravnoteža između Hrvatske i Srbije

Neki dan vozim se svojim pomalo rasklimanim automobilom i slušam Laganini. Gost emisije je prof. Tihomir Cipek s FPZG-a. Tema vojna ravnoteža između dvije "bratske države", kako to misli Igor Mandić. Voditelj upoznaje "strateškog" stručnjaka, našeg profu, da je u posljednjih pet godina Srbija ojačala svoju vojsku i vojne potencijale za 90 posto. U istom razdoblju Hrvatska je ojačala svoje obrambene snage za "respektabilnih" 17 posto.

Cipek je hladan k'o špricer. On misli da nema razloga za bilo kakvu zbrinutost. I za vrijeme Domovinskog rata JNA je bila znatno jača od nas pa smo ih ipak pobijedili. Ako Srbija jednog lijepog dana, a možda i prije, ojača svoju vojsku ruskim oružjem tako da će 300 posto dominirati nad HV-om, Cipi će i dalje na RTL-u i na Novoj TV tvrditi da nema frke. Prije svega, Srbija je miroljubiva. Pojma nemaju što je to granica Virovitica, Karlobag, Zadar... Znaju da Dubrovnik nije 100 posto njihov, Vukovar doduše jest, ali "kaj je, je".

Zaboravili na vojni omjer 1991. godine

Meni su pomalo fascinantni ti naš ljevičarski znanstvenici. Od Rapalskih ugovora, Boke Kotorske, Srijema, Neuma do Piranskog zaljeva, Prevlake i Vukovarskih ada... Logika naših znanstvenika, ali i političara, je samo da se nikako ne smijemo zamjerati "komšijama", s koje god strane se nalazili. Profesor je zaboravio da su nam, dok je od 1991. godine vojni omjer snaga 90 posto prema 17 posto,  "miroljubive" komšije okupirale trećinu države, klale i ubijale ljude, palile i uništavale imovinu i crkvene objekte, držale oko 30 tisuća zarobljenika u konclogorima...

Trebamo zahvaliti Budi Lončaru što nije uspio spriječiti ilegalno naoružavanje Hrvatske koje je jedino bilo preostalo Tuđmanu inače bi danas prof. Cipeka slušali na beogradskoj televiziji B92. Kada smo lovačke puške i tenisice napokon uspjeli zamijeniti pravom ratnom opremom, i kad smo sa 17 posto došli na njihovih 90 posto, okrenula se ratna situacija u našu korist. Tu više ni Buda Lončar nije mogao naštetiti... Stoga olako prijeći preko omjera 90 posto prema 17 posto je ljevičarski nonšalantno.

Koliko sam puta već napisao ono što su davno znali Latini: "Si vis pacem, para bellum" ili "Želiš li mir, spremaj se za rat".

(…)

Direktno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr