Lika nekretnine

Kuterevke i Kuljani na 17. susretu hrvatskih folklornih ansambla

Objavljeno: 04.12.2020

OTOČAC – Ako ne može uživo, može online. Hrvatski sabor kulture ne da da bogata hrvatska folklorna batina zbog korone zamre, želi je održati živom i vitalnom, i za to im kapa do poda.

Pravi folklorni vikend je tu, ljubitelji tradicijske baštine će itekako doći na svoje jer u subotu će se moći vidjeti 17. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, a u nedjelju 27. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.

17. susret hrvatskih malih vokalnih sastava ove će godine u online formatu predstaviti vokalno stvaralaštvo 13 malih vokalnih sastava iz Križevaca, Sunje, Bobovca, Čakovca, Mikoluša, Petrijanaca, Jastrebarskog, Petrijevaca, Kutereva, Široke Kule, Zagreba, Bekteža i Požege. Susret će biti emitiran 5. prosinca u 18 sati na HRSK/TV-u i društvenim mrežama HSK (Youtube i ZOOM).

Nakon održane 2. Smotre MVS Otočac 2020.  u organizaciji GPOU Otočac  i na temelju izvješća selektora smotre dr. Joška Ćalete, na 17. susret hrvatskih malih vokalnih sastava upućene su sljedeće skupine: Muška vokalna skupina HKUD-a Široka Kula iz Široke Kule i Ženska vokalna skupina KUD-a Dangubice iz Kutereva.

A nama je vijest da će u kategoriji izvorne pučke glazbe sudjelovati Ženska pjevačka skupina KUD-a Dangubice iz Kutereva. Pjevat će tri pjesme: Pivaj grlo da te čuje gora; Prošeta momče kroz selo i Aoj selu muka što me voli Juka. Lijepo i pohvalno.

M.K.

 

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr