Lika nekretnine

Uskoro natječaj za proizvođače povrća u plastenicima

Objavljeno: 10.12.2020

OTOČAC - Predmet natječaja je dodjela potpore za ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj Natječaj iznosi 150 milijuna kuna, a nacrt natječaja je u postupku elektronskog savjetovanja do 16. prosinca 2020. godine.

Najviši iznos javne potpore po projektu iznosit će 150.000 eura, uz napomenu da će se intenzitet javne potpore od 50 posto po projektu moći uvećati za dodatnih 20 posto u slučajevima kada ulaganje provodi mladi poljoprivrednik, kada se ulaganje provodi u područjima sa ograničenjima ili u slučaju zajedničkog projekta, do najviše 70 posto.

U sklopu natječaja prihvatljiva su ulaganja u izgradnju ili rekonstrukciju i opremanje zaštićenih prostora – plastenika koja će doprinijeti boljem upravljanju vodama, uključujući upravljanje gnojivima i pesticidima, boljem upravljanju tlom te povećanju učinkovitosti u korištenju voda i energije u poljoprivredi i preradi hrane.

Svrha natječaja je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima.

Nacrt natječaja dostupan je za davanje prijedloga i komentara na e-savjetovanju do 16. prosinca 2020. – priopćavaju iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr