Lika nekretnine

Da, mediji su naši neprijatelji

Objavljeno: 10.12.2020

(…)

Na primjer, jeste li znali da je seksualno zlostavljanje češće kod protestantskih pastora nego katoličkih svećenika? Ipak, New York Times nikada nije komentirao posthumna otkrića da je Paul Moore – liberalni aktivist koji je služio kao episkopalni biskup New Yorka tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina – bio serijski homoseksualni predator. Zašto? Ne odgovara narativu.

Jeste li znali da učitelji gotovo dvostruko češće zlostavljaju djecu nego katolički svećenici? Ipak, Boston Globe nikada nije proveo potpunu istragu dobro dokumentirane uloge učiteljskih sindikata u zaštiti grabežljivaca. Zašto? Ne odgovara narativu.

Da, progresivni mediji su neprijatelji Crkve, a katolički mediji su neprijatelji progresivnih medija. Ne postoji “mi” kada se govori o katoličkim i „progresivnim“ novinarima. To je kao da miješamo kruške i jabuke. Jednostavno ne dijelimo zajedničko zvanje. Pravi katolički mediji postoje da brane Crkvu; dok progresivni mediji postoje da je unište.

(…)

Svjetovni mediji iznijet će svaku optužbu protiv bilo kojeg svećenika, ma koliko bila lažna. Njima nije važno može li se optužba opovrgnuti. Nakon što svećenik bude javno optužen za zlostavljanje svi znamo da mu status neće biti isti.

Imamo slučaj kardinala Georgea Pella. Mnogi od nas – tisuće nas – od početka su shvatili da su optužbe izrečene protiv kardinala Pella netočne. Taj su narativ neumorno gurali australski mediji, uključujući i lijevo orijentiranu javnu radioteleviziju. Za sve one koji imaju oči, anti-katolička agenda novinara bila je „transparentna“ u predstavljanju svoga cilja.

Kada je kardinal George Pell konačno proglašen nevinim, mediji se nisu ispričali. Takvi mediji ne samo da su neetični – s profesionalnog stajališta – nego nisu priznali svoju pogrešku. Nisu preispitali kako je njihovo bezumno protivljenje „konzervativnim“ (pravovjernim) biskupima nepravedno prema nevino optuženim klericima. Također, banaliziraju patnju stvarnih žrtava zlostavljanja i nanose ogromnu štetu Svetoj Majci Crkvi.

Ništa od ovoga nije važno anti-katoličkim medijima. Sretno će iskoristiti tragediju i nepravdu seksualnog zlostavljanja kako bi promovirali svoju političku agendu. U konačnici oni će baciti ljagu na svakoga tko dovede u pitanje njihove motive.

Crisis Magazine / Hrvatskonebo.org

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr