Lika nekretnine

Početak isplate izvanredne mjere pomoći poljoprivrednicima

Objavljeno: 11.12.2020

OTOČAC - Agencija za plaćanja u četvrtak od 10. prosinca, nakon svega 29 dana od zatvaranja natječaja, izdaje prvih 940 odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19. Riječ je o sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima u iznosu od gotovo 46 milijuna kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. 

U sklopu natječaja za mjeru 21 zaprimljeno je ukupno 3.213 zahtjeva od čega se 2.641 odnosi na poljoprivrednike te 572 na mikro, mala i srednja poduzeća.  

Mjera 21 iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda.  

Ovo je samo prvi paket odluka te se najkasnije do konca godine očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve – priopćavaju iz Ministarstva poljoprivrede.

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr