Lika nekretnine

Od utorka zabrana kretanja između županija, najavljene i druge mjere

Objavljeno: 17.12.2020

Premijer Andrej Plenković najavio je predstavljanje novih epidemioloških mjera jer one trenutne službeno prestaju vrijediti 21. prosinca. No, kako epidemiološka situacija očito nije zadovoljavajuća, božićne blagdane provest ćemo u nekim drugačijim ili istim ograničenjima. U svakom slučaju, ostaje nam vidjeti što je to stožer pripremio. Nove mjere predstavit će se u petak, najavljuje premijer.

Odluku o uvođenju zabrane kretanja između županija, koja bi bila na snazi od utorka 22. prosinca, Nacionalni stožer civilne zaštite objaviti će najkasnije sutra na press konferenciji. Mjesto prebivališta moglo bi se napustiti, ali ne izvan okvira županije. Grad Zagreb bi se mogao napuštati samo do granica zagrebačke županije.

Zabrana kretanja trajala bi najvjerojatnije do 8. siječnja. Za iznimne situacije, odnosno za osobe koje zbog prirode posla moraju odlaziti u drugu županiju, izdavale bi se posebne propusnice.

S druge strane, mogla bi na snazi ostati ograničenja okupljanja u crkvama, no kako slijedi veliki kršćanski blagdan, Katolička crkva traži da se crkve izuzmu iz kategorije okupljanja te da se stave u grupu u koju spadaju trgovine. Na taj način, broj okupljenih odredio bi se u odnosu na kvadraturu crkve.

(…)

Dnevno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr