Lika nekretnine

Oprostite, smijem li ja spavati sa svojom ženom?

Objavljeno: 20.12.2020

Doista je ponižavajuće slušati, gledati i čitati koliko se vlast trudi da se nikome ne zamjeri proglašenjem isključivog gospodarskog pojasa, IGP-a, na Jadranu. Te će to učiniti zajedno s Italijom u siječnju, te će prije toga biti trilateralni ministarski sastanak sa Slovenijom i Italijom, te će taj pojas ostati morski prostor u kojem će sve države „ne dirajući suverena prava i jurisdikciju Hrvatske uživati međunarodnim pravom zajamčene slobode i prava“, te je on dio “voda Europske unije” u kojem se primjenjuju pravila zajedničke ribolovne politike.

Bože sveti, kao da od cijelog sela tražiš dopuštenje da spavaš sa svojom ženom i kao da se cijelom selu ispričavaš što to činiš! Uza sva ta dodvoravanja, nuđenja i darežljivost, tko zna hoćemo li imati ikakve koristi od proglašenja IGP-a. Ipak, moći ćemo, za razliku od prava u dosadašnjem ZERP-u, graditi umjetne otoke, što će u velikoj oskudici otoka kojih imamo više od 1200, biti veliki dobitak.

Na te umjetne otoke mogli bi se smjestiti Vlada, Sabor, Ustavni sud i još podosta institucija koje sada u prirodnoj Hrvatskoj prave samo štetu. Možda bi na njima pokazali koliko smo bili u zabludi u procjeni njihovih sposobnosti.

 

Ivkošić/ vecernji.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr