Lika nekretnine

Blagdan Svete obitelji i sv. Ivana apostola

Objavljeno: 27.12.2020

OTOČAC  -  Danas je na blagdan sv. Ivana apostola i Svete obitelji svečanu svetu misu u crkvi Presvetog Trojstva u 11 sati predvodio župnik mons. Tomislav Šporčić, a poslužitelj oltara bio je bogoslov Kristijan Pajdaković.

Na početku mise bio je trokraljski blagoslov vode za blagoslov obitelji.

Kad danas govorimo o obitelji slušamo samo o nevoljama, o krizi, sukob generacija, nerazumijevanje... današnji blagdan Sv. obitelji poziva nas da zastanemo. Vjernost, strpljenje i ustrajnost u današnjim čitanjima, čitamo da je Bog vjeran. I mi otkrivamo tu Božju vjernost. Abraham je svjedok te vjernosti koja je jača i od smrti. Bog ne kasni, on poznaje drugačije kategorije vremena nego mi. Obitelj počiva na Božjem obećanju koji vjeruju, bez vjere obitelj teško opstaje. Vjera se očituje kao strpljenje i ustrajnost. Kršćanska obitelj ima samo smisao ako vjeruje Božjem obećanja, danas kao da nema smisla i zato se obitelji raspadaju. Svaka žena i muž su posebni, jedinstveni. Kršćanska obitelji nosi pečat odgovornosti, obitelji ne guši život nego oslobađa. Nitko nas ne može zamijeniti u svojoj smrti. Biti poslušam znači biti slobodan. Ta odgovornost ne guši, roditelji svojoj djeci pokazuju put Gospodinu – u svojoj propovijedi naglasio je župnik Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor Sv. Cecilije, predvođen s. Ljubomirom Lešić. a za orguljama bila je prof. Branka Bernardi.

I.B.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr