Lika nekretnine

Svaka čast našim političkim elitama, odriču se cjepiva u korist potrebitih...

Objavljeno: 29.12.2020

(…)

Hrvati se vole dijeliti. Vole i dijeliti. Sjetite se Srijema, Boke Kotorske, Neuma, Prevlake, Vukovarskih ada... U Banovini Hrvatskoj i u NDH bili smo okrugli. Onda nam je Tito vratio sve ono što je Pavelić ''poklonio'' Musoliniju još 12. studenog 1920. g. u Rapalu (znači Istru, otoke, Rijeku, Zadar, dio Dalmacije) i tada smo naglo smršavili te postali današnji perec.

I sad nam je pred vratima nova podjela. Na cijepljene i one koji će ostati necijepljeni.

U Francuskoj se već priprema zakon što mogu cijepljeni, a što ne mogu oni drugi. Kaže Davor Ivanković u Večernjaku da je na redu ''zelena putovnica cjepiva''. Hoće li se baš tako zvati, manje je važno. Da bi cjepivo od ''pozitivaca'' učinilo ''negativce'', potrebno je da se cijepi najmanje 70 posto stanovništva. Demokratske vlasti na Zapadu nemaju vremena za uvjeravanja. Hoćeš ići u kino, na ulazu pokaži potvrdu da si cijepljen.

Jedinstveni smo kao kružnica...

Kada je moja supruga išla na put u Afriku, morala se cijepiti sa sedam vrsta cjepiva. Na pitanje zašto toliko cjepiva odgovor je bio kratak. Ako želite putovati u Afriku onda morate imati potvrdu da ste se cijepili protiv određenih propisanih teških bolesti. Od sada će to izgledati ovako: ako želite gledati ''Daru iz Jasenovca'', morate se cijepiti protiv korone - i bjesnoće. Hrvateki će se morati podijeliti u dva tabora, što im neće posebno teško pasti. Čitavu povijest, jedinstveni smo k'o kružnica, a sad odjednom imaš li certifikat ili nemaš. Pametni i snalažljivi brzo će u Bosni nabaviti sve što im treba kako bi izbjegli mrsku iglu. Pa ne idu valjda u Afriku.

Francuski model nam ne gine. Ali, Hrvati su tvrdi, nesalomljivi, oni se ne mijenjaju lako. Mjesec-dva nakon što ''vakcina'' stigne u Lijepu njihovu, procijepljenost će iznositi 98 posto. I ja ću se cijepiti! Kaže narod: ''Siher je siher!''. Iskustva imamo, fala Bogu! Djeca koja nisu cijepljena protiv hepatitisa, difterije, tetanusa, ospica, hripavca...ne mogu u jaslice i dječje vrtiće... Postoje i privatne jaslice, dječji vrtići, škole, ali država, a osobito ona duboka, već će izmisliti modus operandi da se svi cijepimo. Prije ili kasnije. Ja bih rekao bolje prije... 

Žene tvrde kako muškarci vladaju svijetom. Zato žene vladaju muškarcima. Tko vlada Hrvatskom? Rekao bih Stožer i manjinci. 

Vlast zakone donosi, a narod ih podnosi. Osobito u Lijepoj našoj.

Z. Hodak/direktno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr