Lika nekretnine

Jedna krađa, tri prometne i predaja streljiva

Objavljeno: 25.01.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (22. – 25. siječnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.      

Od 10. do 23. siječnja u Rapainu Klancu, općina Brinje, nepoznati je počinitelj provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću 65-godišnje Senjanke, iz koje je ukaro kosilicu i razni alat. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnomu državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su četiri prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 22. siječnja, u Doljanima, općina Donji Lapac, kod 47-godišnjega Hrvata (0.81 g/kg).

U petak, 22. siječnja u Otočcu je građanin dragovoljno predao 135 komada streljiva call. 7,62 x 39 mm i ručnu bombu, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Programi obilaska jezera
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr