Lika nekretnine

Kreću pripreme za novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite

Objavljeno: 03.02.2021

OTOČAC - Nakon što su na prijedlog Vlade Republike Hrvatske u prosincu 2020. godine u Saboru usvojene izmjene i dopune Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, produljen je rok provođenja ove poticajne mjere za mlade sve do 2023. godine. Tako oni građani koji do sada nisu bili u mogućnosti realizirati svoju namjeru kupnje stana ili kuće putem subvencioniranog stambenog kredita, imat će priliku aplicirati za isti u nadolazećem razdoblju.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, zajedno s predstavnicima Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama održao je inicijalni sastanak s predstavnicima banaka, koje su kao kreditne institucije do sad sudjelovale i pratile pozive za subvencioniranjem stambenih kredita. Upravo će za sve zainteresirane kreditne institucije unutar iduća dva tjedna biti objavljen javni poziv za dostavu ponuda vezanih uz visinu kamatnih stopa, što je ujedno i prvi korak prema raspisu novog javnog poziva za građane.

Nakon što budu provedene sve potrebne pripremne radnje, očekuje se da bi javni poziv prema građanima mogao biti otvoren u prvoj polovici mjeseca ožujka. Ovaj će poziv biti otvoren sve do utroška planiranih sredstava za subvencioniranjem, a to je  50 milijuna kuna – obavještavaju iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr