Lika nekretnine

Kako on to zna, a nije liječnik?

Objavljeno: 03.02.2021

Osnivač Microsofta Bill Gates nije 'gotov' s upozorenjima pa je tako za njemačke medije izjavio da nam vjerojatno stiže još jedna epidemija, a  koja bi mogla biti i do 10 puta gora od Covida.

"Ova je pandemija loša, no buduća pandemija mogla bi biti 10 puta ozbiljnija", rekao je Gates te apelirao na vlade svijeta da se bolje pripreme na zdravstvene prijetnje koje nam stižu.

"Trenutačno za nekontrolirano širenje nekog takvog ili još opasnijeg virusa nismo spremni", dodao je.

Kazao je da postoji pozitivna strana Covida, ako je se takvom može nazvati, a to su dosadašnje lekcije koje nam je dala, a ojačale su nas i educirale.

Dodao je da se ova trenutna pandemija razvila prije pet godina, svijet ne bi imao cjepivo u tako kratkom vremenu pa je čestitao znanstvenicima na postizanju tako brzog napretka u razvoju injekcije. Pozvao je vladare da da pravedno distribuiraju cjepivo i istaknuo kako se nada da će se situacija ipak promijeniti tijekom sljedećih godina.

"Tome će sigurno doprinijeti i daljnji napredak znanosti i tehnologije te ćemo, osim epidemioloških znanja koja smo stekli tijekom korone, moći iskoristiti sve prednosti lijekova, testiranja, cjepiva", istaknuo je Gates.

Direktno.hr

(Nije liječnik, uopće nije neke struke imalo bliske biologiji, jest da spava s liječnicom. Da mu je žena operna pjevačica, bili Bill možda skladao opere? Ili da mu je žena astronautkinja, bi li bio konstruktor svemirskih raketa? Teorije zavjere? Ma da niste na to ni pomislili! Proglasit će vas primitivcima. A Bill, Bill zna „što se iza brda javlja“. Kako?)

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr