Lika nekretnine

EUROPE GOES LOCAL – završna faza

Objavljeno: 04.02.2021

OTOČAC - Nakon više od godinu dana provedenih u aktivnostima projekta EUROPE GOES LOCAL, u koordinaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Grad Otočac je uspješno ostvario svoj individualni plan u kreiranju institucionalnog okvira za razvoj rada s mladima.

Usprkos neočekivanoj situaciji uzrokovanoj pojavom korona virusa, uspješno su ostvarene planirane aktivnosti iako u modalitetu drukčijem od izvornoga.

Početkom veljače i službeno je završio proces mentoriranja u okviru projekta te je završnim online sastankom 28. siječnja 2021. godine zaključena ova faza sudjelovanja u projektu.

Na online sastanku, doneseni su zaključci i iznesene najveće prednosti i mogućnosti za daljnje sudjelovanje u ovom projektu između grupe gradova, a Otočac je u grupi s gradom Ozljem i  Slunjem, a na području Hrvatske s ostalih 17 gradova, općina i županija.

S obzirom na to da su određene aktivnosti, posebice one međunarodnoga karaktera tijekom 2020. godine bile onemogućene, sudjelovanje na istima planirano je za ovu godinu, kao i mogućnost uključivanja u alumni grupu gradova radi razmjene pozitivnih praksi i projektne suradnje.

Grad Otočac je na ovaj način još jednom pokazao otvorenost za poboljšanje rada s mladima i za mogućnost povećanja sudjelovanja svih mladih u procesu donošenja odluka.

Grad Otočac planira sudjelovati i na Nacionalnoj konferenciji za zaključenje 2. ciklusa i početak 3. ciklusa  u okviru EUROPE GOES LOCAL.

Pokazatelj da će Grad i dalje nastaviti graditi participativni odnos s mladima i da je ovo tek početak je i činjenica da je gradonačelnik, u ime grada, potpisao Europsku povelju o lokalnom radu s mladima kojom se priznaju načela Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini kao smjernice za daljnji razvoj lokalnog rada s mladima. Potpisivanje Povelje i aktivan rad na razvoju lokalnog rada s mladima preduvjet je za kreiranje Grada za mlade čije certificiranje provodi Udruga gradova.

GO/M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr