Lika nekretnine

Proslava Bijele Gospe u Velikom Skočaju

Objavljeno: 15.02.2021

VELIKI SKOČAJ - U subotu 13. veljače u Zavalju, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi na teritoriju susjedne BiH, svečano je proslavljena u filijali Veliki Skočaj nebeska zaštitnica filijalne crkve Blažene Djevice Marije Lurdske ili kako je narod toga kraja naziva Bijela Gospa.

Misno slavlje predslavio je župnik Zavalja, Boričevca i Donjeg Lapca Dino Rupčić.

U uvodu u misno slavlje župnik Dino je istaknuo da nas ovaj blagdan vraća u 1858. godinu tj. na ukazanje Isusove Majke u Lurdu. Od tada pa sve do danas mnogi su potaknuti Gospinim ukazanjem a napose porukama preko male Bernardice krenuli kao grešni i slabi ljudi na put u susret Isusu koji je njihove živote učinio drugačijim. U homiliji je vlč. Dino istaknuo kako smo kao vjernici bili odvojeni fizički jedni od drugih zbog širenja zaraze koronavirusom ali duhom povezani. Taj most koji nas je povezivao je Marija.

I mi smo Gospo naša došli danas čuti Tvoj glas da nam pred licem Sina svoga izmoliš spas. Župnik je govorio o Svjetskom danu bolesnika te naglasio da bolest i smrt su najteži i najveći trenuci osame ali ako je moj bližnji uz mene ta prisutnost biva ljekovita.

Gdje god se pojavi ljubav tu je i zdravlje. Učimo ljubiti jedni druge poput Marije zaključio je župnik Dino.

Nakon homilije uslijedila je podjela bolesničkog pomazanja. Na misi je tradicionalno blagoslovljena voda i učinjen zavjet oko oltara Gospe Lurdske. Na misi su uz domaće župljane bili i vjernici župe Sv. Ante iz Bihaća. Među njima valja posebno istaknuti dugogodišnje hodočasnike koji pješice hodočaste Majci Božjoj Lurdskoj napose iz sela Dobrenice.

IKA

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr