Lika nekretnine

GLASAJ – LAJKAJ projekt Mali poduzetnik se krije u meni

Objavljeno: 20.02.2021

OTOČAC - Projekt održivog razvoja LORA, koji je proveden u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana pod nazivom Mali poduzetnik se krije u meni natječe se za najbolji školski projekt održivog razvoja u Republici Hrvatskoj. Osim stručnog žirija koji će ocijeniti sve prijavljene projekte, pokrenulo se je i glasanje javnosti putem „lajkova“. Stoga za ovaj projekt možete glasati svatko zainteresiran.

U listopadu 2019. godine Osnovna škola Zrinskih i Fankopana Otočac započela je provedbu projekta održivog razvoja u svojoj zajednici pod nazivom Mali poduzetnik se krije u meni. Cilj projekta bio je razviti poduzetnički duh učenika i pokrenuti malo poduzetništvo.

Projektom su provedene brojne aktivnosti koje povezuju školu s lokalnom zajednicom kako bi učenici zauzeli mjesto aktivnih i odgovornih građana koji misle na vlastitu budućnost i budućnosti svoje zajednice. Mala poduzetnička zajednica, nastala unutar projekta, djeluje na principu klastera. Tako učenici manjih područnih škola obrađuju zemlju u školskom vrtu, gnoje ju kompostom kojeg su sami proizveli, sade autohtone biljke, beru ih i suše. Tako posušene biljke su sirovina šalju učenicima u matičnu školu, a oni ju koriste za proizvodnju sapuna. Na taj se način promovira ekološki uzgoj i autohtone biljke kraja. Dobiveni proizvod, u suradnji s HGK – Županijskom komorom Otočac, predstavljen je na lokalnoj razini, a u budućnosti će biti predstavljen na sajmovima i događanjima širom županije.

Ovim projektom se želi biti i primjer zajednici, potičući male proizvođače na ekološki uzgoj, suradnju, ali i poboljšanje turističke ponude kraja koja sukladno potražnji može imati dobru perspektivu.

OŠ/M.K. 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr