Lika nekretnine

Evo što je solo pjevač s Dinare za HRT poručio iz Beograda o Stepincu

Objavljeno: 22.03.2021

HRT-ov novinar se očito nije sjetio pitati...

S druge strane, HRT šalje u Beograd svog elitnog novinara Dragana Nikolića da obavijesti znatiželjnu hrvatsku javnost što o beatifikaciji Stepinca misli patrijarh Porfirije. Solo pjevač s Dinare nije razočarao našeg Dragana. U tipično udbaškom stilu Patrijarh preko "goluba mira" šalje upozorenje: "Imam njegova pisma (Stepinca), tu se mogu naći duboko problematične stvari". Naravno, nije problematično kad Porfirije pjeva četničke pjesme "Što se ono na Dinari sjaji... jel' kokarda na Đuićevoj glavi". O tom filočetničkom ispadu našem Draganu nije bilo ni na kraj pameti ponešto upitati domaćina. Ali mu je pala na pamet (!) misao da mu "pevač" odgovori što misli o njegovoj ideji da papa Franjo sa svim biskupima u RH i s Porfirijem te srpskim episkopima kleknu i pomole se za ustaške žrtve. Oko broja od onako odoka 700.000 žrtava brzo bi se složili. Židovski memorijalni centar iz New Yorka došao je do broja 86.000 tisuća, a do danas je već utvrđeno 74.000 lažnjaka tj. onih koji nikada Jasenovac nisu ni vidjeli, koji su poginuli u ratnom vihoru ili umrli prirodnom smrću. 

U manipulacijama brojkama jasenovačkih žrtava Srbi su se pokazali apsolutno superiornim hrvatskim blijedim i ustrašenim politikantima. Znate li kako? Tako što je pokojni patrijarh Pavle lakonski ustvrdio: "Nećemo licitirati s jasenovačkim žrtvama...". Evo poduke za naše petokolonaše. Jasenovac ne treba više ponovno prekopavati bagerima jer je to već davno učinjeno. Trebalo bi jedino da naši povjesničari, ali ne tipa MarkovineJakovine i Klasića, već oni koji su istinski znanstvenici jednom napokon prikupe sve činjenice i hrabro ih iznesu u javnost. Tada bi prijedlozi kao onaj Dragana Nikolića iz Beograda postali smiješni i priglupi. "Kleknimo s 'našim' Franjom i zaokružimo sve to na 700.000 iljada". I baš kad je Dragan htio zamoliti Porfirija da "komentariše" čuveni Nedićev brzojav Hitleru kako se Srbija prva u Europi mogla pohvaliti da je "Juden frei", javiše mu da je potrošio kazetu iz Varšavskog pakta kojom je rađen razgovor s Porfirijem. K vragu, ote se Draganu Nikoliću. Drugi put ću, kad budem izvještavao o zajedničkoj molitvi pape Franje i Patrijarha na ušću Dunava i Save, ponijeti dvije kazete.. Ah, ti komunisti.

Stariji će se sjetiti kako su komunisti uvjeravali narod u "samoupravnom socijalizmu" da su prije dolaska komunizma ljudi na ovim prostorima jako teško živjeli. Najnovijim istraživanjima utvrđeno je da mnogi nisu uopće ni živjeli....

(…)

Direktno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr