Lika nekretnine

Svetkovina Uskrsa u Otočcu

Objavljeno: 04.04.2021

OTOČAC - Na Uskrs središnje svečano misno slavlje u 11,00 sati, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić, a poslužitelj oltara bio je bogoslov Kristijan Pajdaković.

Radostan je ovo dan Uskrsa. Uskrs je najveći, najstariji i najvažniji blagdan-svetkovina, sunce svih blagdana. Uskrs je naša sadašnjost i budućnost. Uskrs je temelj i sigurnost naše vjere, ispunjenje svih naših nada, dovršenje našega spasenja, potpuna pobjeda života nad smrću, dobra nad zlim, ljubavi nad mržnjom, praštanja nad osvetom, svjetla nad tamom i zlom grijeha, radosti nad tugom i uskrsnuća nad grobom.

Kristovo uskrsnuće je najveće čudo otkad postoji ova zemlja. Najveći događaj u povijesti ljudskoga roda. Svoje uskrsnuće je Isus toliko puta proricao, da bi dokazao svoje božansko poslanje. Uskrsnuće je temelj našega vjerovanja, ono na čemu počiva naša vjera. Uskrs je blagdan pobjede i života, radosti i mira.

S tom vjerom Kristu idimo ususret jedni drugima i donosimo radost, mir, snagu i utjehu. A radost, mir, snaga i utjeha je dar Uskrsloga, kog smo tako potrebni i željni.

Euharstijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Ljubomirom Lešić.

I.B.

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr