Lika nekretnine

Treba zabraniti simbole i znakovlje svih totalitarnih režima

Objavljeno: 09.04.2021

Prof. dr. sc. Matko Marušić, emeritus, objavio je ‘Poziv hrvatskim građanima – Treba zabraniti simbole i znakovlje svih totalitarnih režima, Ognjen Kraus pokušava prevariti i građane i Hrvatski Sabor’, kojega prenosimo u cijelosti:

Poštovani hrvatski građani,
dana 7. travnja 2021. objavljena je vijest da je društvo oko g. Ognjena Krausa zatražilo da Hrvatski sabor dopuni Kazneni zakon tako da se zabrane simboli i znakovlje svih totalitarnih režima osim komunističkih.

Ognjen Kraus je (bivši) komunist koji se za tu prigodu maskira kao predsjednik zagrebačke Židovske općine da bi na račun stradanja Židova u II. svjetskom ratu dao dodatnu težinu svojem komunističkom zahtjevu i prikrio da je to komunistički a ne židovski zahtjev. (Zahtjev, naravno, podržava i g. Milorad Pupovac.)

Kraus i njegovi sigurno znaju za sve Rezolucije Europskog parlamenta o osudi totalitarnih režima i trebao je tražiti zabranu i komunističkih simbola i znakovlja! On zna da je Hrvatski sabor, u skladu s rezolucijama Europskog parlamenta, 30. lipnja 2006. godine posebnom Deklaracijom (NN 76/2006) također osudio sve totalitarne, nedemokratske režime, dakle i komunistički. Ali osudu komunističkoga režima u svojemu traženju preskače, rugajući se u lice tom istom Hrvatskom saboru – kao da Sabor ne zna da je svojom Deklaracijom osudio i komunizam.

Zar g. Kraus misli da građani Republike Hrvatske ne znaju za rezolucije Europskog parlamenta i za Deklaraciju Hrvatskog Sabora o totalitarnim režimima?

Zar on misli da je važniji građanin Republike Hrvatske od svih nas ostalih, pojedinačno i skupno, i da može od Hrvatskog Sabora zahtijevati postupanje suprotno Deklaraciji tog istog Sabora?

“Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe

koju je Europski parlament usvojio 19. rujna 2019. Tom rezolucijom je Europski parlament osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih totalitarnih režima. U njoj se, između ostaloga, podsjeća da su „nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti“, a također i poziva „sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički i nacistički režim“.

Europski parlament u toj Rezoluciji izražava zabrinutost jer „u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi“.

Zar je za Republiku Hrvatsku Kraus veći autoritet ne samo od Hrvatskog Sabora nego i od Europskog parlamenta?

Zabrana simbola i znakovlja svih totalitarnih režima davno je službeno zatražena od Hrvatskog sabora.

(…)

Croative.net

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr