Lika nekretnine

Korakom do zdravlja – medenom stazom Gacke

Objavljeno: 11.04.2021

OTOČAC – Nimalo nije lako turistički pozicionirati jednu destinaciju kao takvu, treba za to višegodišnjeg truda i mara, strpljivosti, snage i angažmana. U poplavi destinacija iz cijelog Svijeta pravo je umijeće izboriti se da neka mikro destinacija bude vidljiva, prepoznatljiva i, naravno posjećena. Jedna od takvih je i regija, zemljica Gacka.

Upravo ovih dana svjetlo dana ugledao je novi turistički proizvod. A to je Korakom do zdravlja – medenom stazom Gacke. Na ukupno 11 mednih točaka gosti će moći upoznati čudesan svijet marljivih pčela koje stvaraju nezamjenjive proizvode - med, pelud, propolis, vosak, matičnu mliječ. U pripremi i radu aktivno su sudjelovali članovi pčelarske udruge Maslačak i Turistička zajednica grada Otočca. Apiterapija je nova grana zdravstvenog turizma na našem području, a bazira se na pravilnom korištenju pčelinjih proizvoda i njihovoj kombinaciji. Apiinhalacija se obavlja u apiinhalacijskoj kućici, odnosno apikomori,  što će biti gostima ponuđeno.

Turistička zajednica grada Otočca se potrudila priskrbiti i informativni letak, a informativne ploče za svaku mednu točku su u tijeku postavljanja.

Slijedeći korak je aktivna promidžba, nabava i postavljanje smeđe signalizacije koja bi upoznavala sve goste na mednu stazu.

Svi pčelari stavili su  u funkciju svoje OPG –ove da budu dostupni gostima, da im omoguće degustaciju i prodaju svojih proizvoda, obilazak pčelinjaka, edukaciju o pčelama i uređeni prostor za prijem nekih mogućih vrsta prijevoza.

Ako ne možemo imati vinske ceste ili ceste maslinova ulja, eto možemo – medne ceste. Sve čestitke.

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr