Lika nekretnine

Crveni fašisti škljocaju zubima na sve hrvatsko

Objavljeno: 11.04.2021

Administratori Facebook stranice 'Nisam vjernik' objavili su fotografiju za koju tvrde kako je snimljena u subotu 10. travnja kako bi crkva sa zagrebačkog Jaruna obilježila godišnjicu proglašenja Nezavisne Države Hrvatske.

"Na crkvi Sveta mati slobode na Jarunu su za 80-godišnjicu proglašenja kvislinško-fašističke tzv. NDH izvjesili ogromnu zastavu. Klerofašizam je još živ, a Katolička crkva se nimalo nije promijenila od 1941.", navodi se u objavi ispod koje se povela žestoka rasprava, napisali su na stranici, a ispod objave se razvila rasprava.

Javila se i druga strana, optuživši administratora za širenje lažne vijesti, poručivši mu kako žive u tom zagrebačkom naselju te kako se zastava na crkvi nalazi još od prije Uskrsa.

"Zastava je na crkvi još od prije Uskrsa! Sramite se, barem provjerite prije nego bacate bombe u stilu vašeg idola Boška Buhe", napisali su u komentarima.

Situaciju je za portal Direktno komentirao i don Damir Stojić, župnik Župe Duha Svetoga.

"Nije istina da smo zastavu postavili povodom obilježavanja Dana osnutka NDH.

Zastavu smo prvi puta postavili uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga 2020. Međutim, primijetili smo da je zastava premalena i da je nismo dobro pričvrstili pa ju je vjetar nosio. Iz tog razloga smo je skinuli prije Božića. Naručili smo novu, veću zastavu i cilj nam je bio da je postavimo prije 19. ožujka 2021., svetkovine Sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda. Međutim, kad je zastava stigla, pri postavljanju smo primijetili da ipak moramo ugraditi potporne kuke da ju vjetar ne nosi. Zastavu smo konačno postavili prije Uskrsa, 3. travnja 2021.

Budući da je crkva Sv. Mati Slobode sagrađena kao zavjetna crkva da čuva spomen na poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, smatramo da je prikladno da negdje bude istaknuta zastava Republike Hrvatske.

Dakle, postavljanje ove zastave nema nikakve veze s obilježavanjem osnutka NDH", poručio je don Stojić za portal Direktno.

Direktno.hr

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr