Lika nekretnine

Započelo obrazovanje za gerontodomaćice u Brinju

Objavljeno: 22.04.2021

BRINJE - U sklopu provedbe projekta Radim i Pomažem – Zaželi faza II Udruga Pavenka, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem iz Ogulina, započela je s obrazovanjem žena zaposlenih na projektu, i to 11 žena za program gerontodomaćica te devet žena za program pripremateljica jednostavnih jela.

Također, u programe su se uključile i tri osobe koje nisu zaposlene na navedenom projektu, ali žele samostalno završiti programe obrazovanja, te smatraju ovo idealnom prilikom za dodatno usavršavanje kako bi postale konkurentnije na tržištu rada.

Pučko otvoreno učilište Ogulin je osiguralo predavače koji po dogovorenom rasporedu održavaju predavanja u Društveno – kulturnom centru u Brinju uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

-Budući da se radi o projektu koji ima cilj zapošljavanje žena te obrazovanje žena kako bi iste nakon završenog projekta bile konkurentnije na tržištu pogotovo u ovoj ruralnoj sredini pridonosimo razvoju lokalne zajednice. Važnost ovog projekta za ruralne sredine je jako velika prvenstveno iz razloga jer se radi o zapošljavanju žena - naglasila je voditeljica projekta Anita Smolčić.

OB/M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr