Lika nekretnine

18. festival znanosti

Objavljeno: 07.05.2021

OTOČAC -  18. Festival znanosti bit će održan od 10. do 15. svibnja. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je KULTURA ZNANOSTI. Sveučilište u Zadru i KUBS Baštinica Otočac sudjelovat će u ovogodišnjem festivalu interpretirajući temu kulture znanosti predavanjem Atavizmi pripovijedanja u digitalnom diskursu i predstavljanjem 3D animacije Stari grad Otočac na vodi pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Otočca.

Cilj aktivnosti je popularizirati znanost o jeziku, književnosti i povijesnu znanost uklapanjem u matrice „treće kulture“ u skladu sa zahtjevima informacijskog doba i povezivanjem s novim tehnologijama i digitalnim servisima te ukazati na nužnost inkorporiranja popularnoznanstvenog diskursa u kulturnoturističke i ekonomske modele.

Aktivnost započinje predavanjem o pripovijedanju koje je u digitalnom diskursu 21. st. paradoksalno bliže iskonskom (pra)povijesnom pripovijedanju nego otuđenom modernom i prijelaznom postmodernom pripovijedanju. PREDSTAVLJANJE 3D ANIMACIJE kao „digitalnog pripovijedanja“ koje premošćuje praznine u javnom diskursu današnjice tematski se naslanja na predavanje.

Festivalske aktivnosti bit će održane u utorak, 11. svibnja, u 11,30 sati u maloj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.

GPOU/M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr