Lika nekretnine

Državno natjecanje učenika strukovnih škola

Objavljeno: 13.05.2021

OTOČAC - Od 11. do 13. svibnja na Zagrebačkome velesajmu se održava Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021.

Najbolji učenici strukovnih škola, uz podršku svojih mentora (308 natjecatelja i 285 mentora iz 126 škola), imat će priliku demonstrirati vještine i stručne kompetencije u 43 strukovne discipline te na inovativan način prezentirati obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Srednja škola Otočac ima svog predstavnika na ovom natjecanju, a to je učenik 4. razreda zanimanja šumarski tehničar Ivan Krznarić uz podršku i pratnju svog mentora dipl. ing. Edija Šopa.

Discipline će obuhvatiti atraktivan spektar - od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih interdisciplinarnih područja poput robotike.

Usprkos svim nepovoljnim okolnostima, usprkos svim preprekama kojima su organizatori bili izloženi u pripremi ovog događanja, s ponosom konstatiramo da će učenici strukovnih škola ove godine, ponovno, u jednakim uvjetima za sve natjecatelje, imati priliku pokazati svoja znanja i vještine, a kroz pobjede doći i do dodatnih bodova i ostalih benefita za upise na visoka učilišta (za one učenike koji će nastaviti svoje obrazovanje).

Sve aktivnosti provode se uz suglasnost Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba te pridržavanje svih propisanih mjera zaštite.

Na žalost, ove godine, upravo zbog epidemiološke situacije, neće biti dopušten ulazak posjetitelja.

Natjecanje će se održavati u sedam paviljona, u prostoru većem od 16.000 četvornih metara, te vanjskome prostoru veličine preko 3.000 četvornih metara i prenosit će se uživo.

A.R.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr