Lika nekretnine

Dan Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac

Objavljeno: 29.05.2021

OTOČAC – Jučer je Osnovna škola Zrinskih i Frankopana proslavila svoj Dan škole. Kao i svake godine, bila je to prigoda da se pokažu postignuti rezultati. A osobito je to važno ove školske godine jer je nastave bilo i na daljinu i na blizinu, malo ovako, pa opet malo onako, sve kako je Stožer dirigirao opravdano i neopravdano. Nije se lako bilo u tome nositi ni u organizaciji nastave, ni u samoj nastavi, nije lako bilo učenicima, a bome ni nastavnicima. Eto, sve su nekako izdurali i školska godina se približava svomu kraju.

Povodom Dana škole je preko razglasa pročitan strip Cukričica, kojega su uz pomoć voditeljice prof. Dragocjenke Bilović izradili učenici, nacrtali strip, napisali u gackoj čakavštini popratni tekst, a sve je to četvero učenika putem razglasa i pročitalo, naravno ne do kraja stripa, da bi zagolicali maštu ostalih učenika da se late stripa i pročitaju ga. Svaki učenik je dobio primjerak Cukričice uz još pokoji slatki darak, pa je oduševljenje učenika bilo tim veće.

A za sve one van škole, a koji imaju interesa pogledati spomenuti strip, mogu to učiniti klikom miša preko stranice škole jer je strip digitaliziran. Moglo bi se kazati da je jednim udarcem pogođeno više muha, em su učenici osmišljavali sadržaj stripa, em su crtali strip, pa su ga onda računalno bojali, pa su dijaloge i naraciju napisali na gackoj čakavštini kao zaštićenomu kulturnom dobru republike Hrvatske i na kraju su ga digitalizirali. Mnogo posla, ali i mnogo stečenih vještina kroz zanimaciju i igru. A pedagozi vele da se tako najlakše uči. Zašto im ne povjerovati?

M.K.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr