Lika nekretnine

Športske igre mladih u rukometu

Objavljeno: 02.06.2021

GOSPIĆ - Plazma Športske igre mladih u rukometu drugu su se godinu zaredom vratile u Ličko-senjsku županiju i Gospić, što je novi uspjeh Rukometnoga kluba Gospić, koji je bio organizator turnira.

HEP rukometni turnir Športskih igara mladih u konkurenciji dječaka i djevojčica 2006. godišta i mlađih održan je na vanjskim terenima ispred Gradske športske dvorane u Gospiću u subotu, 29. svibnja.

U konkurenciji dječaka natjecalo se šest, u konkurenciji djevojčica pet ekipa, a nakon kvalifikacijskih utakmica dobiveni su sudionici finala u obje konkurencije.

Kod dječaka su se u finalu susrele ekipe Ličani i Vatreni Gospić, dok su kod djevojčica finalne utakmice izborile Kraljice šoka i Fenomeni.

Ličani kod dječaka i Kraljice šoka kod djevojčica pokazale su se kao uvjerljivo najjače ekipe, pa su tako visokim pobjedama (16:6 i 13:4) došle do plasmana na završnicu koja će se tijekom ljeta 2021. godine održati u Splitu.

Inače, Plazma športske igre mladih je športsko-edukativni projekt za djecu i mlade, a u 2021. godini se održava po 25. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Športskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Športske igre mladih su najmasovnija amaterska športska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 športova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u tri zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 25 godina Plazma Športske igre mladih okupile su više od 2.000.000 djece i mladih.

V.A.

 

 
Programi obilaska jezera
LiveCam Otočac
SenjskaBura.hr
GlasLike.hr